Voetbal ¤ Handbal ¤ Tennis ¤ Darts ¤ Recreatie

Harry Jacobs hoofdtrainer van nieuwe handbalcombinatie Groessen en Loo

De handbalafdelingen van Groessen en Loo gaan vanaf volgend seizoen verder als één handbaltak. Onder welke vlag dit gaat gebeuren is nog niet bekend, maar een ding is wel duidelijk: Harry Jacobs wordt de hoofdtrainer van het eerste team van deze nieuwe combinatie. De 62-jarige Groessenaar is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij SV Loo. Bij Sportclub Groessen vertrekt trainer Jan Lentjes na dit seizoen.

Als iemand in staat mag worden geacht om het vlaggenschip van de nieuwe handbalcombinatie te leiden is het Jacobs. De 62-jarige oefenmeester is al sinds 1989 actief als trainer/coach en is bovendien ook voor Sportclub Groessen geen onbekende. Een kleine twintig jaar geleden stond hij al vijf jaar aan het roer als hoofdtrainer van dames 1 en tot drie jaar geleden kende hij mooie successen als trainer van dames 3. Voor zijn loopbaan als trainer speelde de geboren Rhedenaar zelf jarenlang als midden en cirkel bij Erica’67 in Dieren.

Jacobs heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Ik voel me gevleid dat ik de eerste hoofdtrainer mag worden bij deze nieuwe combinatie tussen Groessen en Loo. Ik heb bij beide clubs heel prettig gewerkt en ken alle speelsters, ook die van Groessen, al goed. Ik zie Groessen regelmatig spelen en twee jaar geleden kwam ik ze nog tegen als trainer van OBW. Het is een team met veel potentie, waar nog veel groei in zit. Zeker in de combinatie met Loo, waardoor de concurrentie alleen maar verder zal toenemen. Aan mij de mooie taak om dat in goede banen te leiden.”

Namens het handbalbestuur van Sportclub Groessen uit ook Maartje Derksen zich positief. “Hij is een goede bekende van beide clubs. En zowel in Groessen als in Loo was men erg tevreden over hem. We zijn dan ook blij dat we op deze manier de handen ineen konden slaan.”

 

Harry Jacobs (links) als trainer van SV Loo. Foto: SV Loo

Harry Jacobs (links) als trainer van SV Loo. Foto: SV Loo